Loading Events

Into The Great Wide Open presents: We Water

Into The Great Wide Open (ITGWO) is a multi-day, pop-cultural festival on the Wadden Islands that features music, art, literature and film. The festival aims at several generations of progressive arts enthusiasts, and is organised by a non-profit foundation, with a team of professionals from all sectors of the creative industries. ITGWO is a leader in the field of responsible, sustainable production, and wants to be a driving force of change in this area.

Sunday morning, the festival presents the program ‘We Water’ about our rights and obligations regarding water. On behalf of the Parliament of Things, Thijs Middeldorp tells about the Embassy of the North Sea, which will be established in The Hague in 2018.

→ Wij Water —De opwekking van de Watermeent
Met o.a. Sef, Hiske Versprille, Leopold Messan, Thijs Middeldorp en Edwin Gardner.

Het wordt een even absurd als interessant programma, de opwekking van De Watermeent op zondagmorgen in de De Bolder. Onder de bezielende leiding van Yousef Gnaoui, alias Sef, geven tal van voordrachtkunstenaars in woord en gebaar gestalte aan de verklaring van ‘ons water’ tot een gemeenschappelijk goed. Het water dat ook op Vlieland voor een paar grijpstuivers uit de kraan komt. Water uit een zoetwaterbel die als een bijna oneindige bron fungeert. (Zeewater verdampt, vormt regenwolken, de regen slaat neer op de duinen, de zandlagen filteren het in 30 jaar, waarna Vitens het oppompt en in de waterleidingen leidt.) Dat water is dus van ons allemaal. Dat is een recht. Maar dat recht brengt ook een plicht met zich mee.

Daarover gaat het dus in ‘Wij Water’, een verhaal dat ook tot uiting komt in BRAK – de waterbar ‘Bij De IJsbaan’ en op de ‘watercocktailontvangst’ bij de boot.

Zondag 3 september 11:30 uur in De Bolder
‘Wij Water’ wordt mogelijk gemaakt door Dopper, Weltevree, Studio Rooiejas, Lab Vlieland, Monnik en Vitens.

Join event!
Join event!

Spread the word

Categories
Field
Latour

Cookies

We use cookies to analyize and improve your experience.