Uitnodiging

Beste lezer, we leven samen met de Noordzee. Zij verwondert en voedt ons, ooit kwamen we uit haar voort. Tegelijk vreesden en bedwongen we die grote spiegel van ons land. De zee roert zich altijd, op allerlei manieren. Wat is in 2018 onze relatie met onze grootste publieke ruimte? Wat heeft de zee ons te vertellen? Hoe verbeteren we onze relatie met de Noordzee, ten gunste van menselijk en niet-menselijk leven en het leven van toekomstige generaties?

Juist in het jaar waarin de Rijksoverheid werkt aan een beleidsvisie op de zee voor de periode tot 2050, willen wij bijdragen aan de dialoog door zoveel mogelijk stemmen, ideeën en inzichten te laten klinken: wat zou de Noordzee zelf zeggen? Wat zijn de belangen van vissen, vogels en algen? Wat zeggen de windmolens, vissers en havens?

In de Ambassade van de Noordzee geven wij stem aan de Dingen, Planten, Dieren en Mensen die een rol spelen in de Noordzee. Tussen 1 maart en 29 juni wordt de Ambassade gebouwd en gewerkt aan een visie op onze relatie met de Noordzee. Het proces is te volgen op deze website en begint met een vraag aan jou:

Wil je in een motie indienen namens een Ding, Dier, Plant of Mens en daarmee bijdragen aan de visie die we in juni aanbieden aan de Tweede Kamer? Meedoen kan via dit formulier.

Wil je deelnemen aan een zitting? De eerste is op 17 april, van 16:00-19:00 in Stroom, Den Haag. Aanmelden kan via saar@ambassadevandenoordzee.nl. 

We zijn zeer benieuwd naar jouw antwoord. Als je vragen hebt, horen we dat natuurlijk graag.

Hartelijke groet,

Joost Janmaat, Thijs Middeldorp, Saar van Blaaderen – Parlement van de Dingen

Lotte van den Berg, Daan ‘t Sas – Building Conversation

Floris van Hest – Stichting De Noordzee

Arno van Roosmalen – Stroom Den Haag

Socrates Schouten – Waag Society

 

 

Spread the word

Categories
Field
Latour

Cookies

We use cookies to analyize and improve your experience.