Agenda

  1. 05 maart ~ Bekendmaking start Ambassade van de Noordzee
  2. 05 mrt t/m 10 april ~ Verzamelen moties
  3. 16 t/m 26 april ~ Programma rond De Dingen in Stroom Den Haag
  4. 16, 17 en 26 april ~ Werken aan Pleidooi van de Noordzee in Stroom
  5. 01 juni ~ Openingszitting van de Ambassade
  6. 16 juni ~ Ambassade tijdens Border Sessions
  7. 01 juli ~ Presentatie van het Pleidooi van de Noordzee

 

Kunstprogramma rond de Dingen

·      Van 16 t/m 26 april: als partner van de Ambassade van de Noordzee werkt Stroom Den Haag tegelijkertijd aan een onderzoekend programma met als titel De Dingen, waarin het samen met o.m. kunstenaars, juristen, ethici, robotica-experts, theatermakers en computer engineers de implicaties van de veranderende status van dingen onderzoekt, bevraagt en zichtbaar maakt. De Dingen biedt een inhoudelijke context voor de Ambassade, en de Ambassade fungeert mede als een betekenisvolle case study van De Dingen.

Zittingen: werken aan het Pleidooi van de Noordzee

·      Tussen 15 april en 29 juni vinden er op diverse locaties in Den Haag zittingen plaats waarin gewerkt wordt aan het politieke pleidooi van de Noordzee. Tijdens drie zittingen, op 16, 17 en 26 april, wordt gestart met de oprichting van de ambassade in Stroom. Op 16 april staat deze vraag centraal: ‘Wie zijn de dingen in en rond de Noordzee?
Op 17 april formuleren deelnemers moties en wensen namens het leven in en rond de zee. Op 26 april schetst een delegatie de contouren van het pleidooi namens de Noordzee, waaraan vervolgens verder wordt gewerkt in april en juni 2018. Je bent welkom om deel te nemen (17 april) of om de sessies bij te wonen (16 en 26 april). De sessies zijn van 16:00 tot 19:00 uur. Aanmelden kan via saar@ambassadevandenoordzee.nl. Meer info: zie hier.

Feest & Opening: de verjaardag van de Noordzee

·      Op 1 juni: een feest met daarvoor een inhoudelijk programma ter gelegenheid van de 8.000e verjaardag Noordzee en de opening Ambassade van de Noordzee. Locatie: aan de Lange Voorhout in Den Haag (onder voorbehoud)

Border Sessions

·      Op zaterdag 16 juni wordt in een Border Lab gewerkt aan het pleidooi van de Noordzee. De uitdaging: hoe kunnen open data, kunstmatige intelligentie of weboplossingen ingezet worden om een politieke stem aan het ecosysteem de Noordzee te geven? Op 29 juni 2018 wordt het pleidooi, inclusief de output van het Border Lab, gepresenteerd in Den Haag en overhandigd aan de Tweede Kamer.

Slotbijeenkomst Ambassade van de Noordzee

·      Op 1 juli is het Pleidooi van de Noordzee gereed

Spread the word

Categories
Field
Latour

Cookies

We use cookies to analyize and improve your experience.