Bibliotheek

Bij de opstart van de Ambassade, in het voorjaar van 2018, verzamelden we ideeën, statements, suggesties, inzichten, oproepen en gesprekspunten. Die moties boden ideeën, zorgen en vragen, ze waren poëtisch of juist wetenschappelijk. Deze moties zette het onderzoek en de Ambassade mede in beweging.

Een voorbeeld van een motie lees je hier: een voorstel namens de Doggersbank, een juridische wens namens Toekomstige Generaties, een reflectie van de Regen en een hartekreet van het plastic. Radiomaker Jesper Buursinkk ging op diverse plekken in het land in gesprek, en verzamelde zo twintig moties. Deze zijn te beluisteren op SoundCloud. Diverse moties zijn inmiddels al besproken en onderzocht, onder meer tijdens zittingen in Stroom in Den Haag.

Hieronder vind je verder een lijst met teksten, projecten, onderzoeken en beelden die ons inspireren, verbazen en uitnodigen tot verder denken en zoeken. Ken je iets waar in de Ambassade zeker naar gekeken of over gesproken moet worden? Stuur een mail naar carlijnharingsma@ambassadevandenoordzee.nl

Kunstprojecten

Onderzoeken, beleidsstukken

Bedrijven

Open data & IT

Boeken & artikelen

Websites

Vanaf nu kan jij meedoen door een motie in te dienen

Spread the word

Categories
Field
Latour

Cookies

We use cookies to analyize and improve your experience.