Motie van de Regen

Ik, de regen, kom voort uit wat mensen onder andere de Noordzee noemen. Het is een plek waar ik vandaan kom en ook naar terugkeer. Een plek waar ik vandaan kom en tot rust kom voordat ik weer opstijg en elders neerdaal. Het open water is een plek die voor mij rustig is, maar waar ook beweging is als de wind voorbij komt. Of als de Maan dichtbij is en de stromingen sterker worden. Het is ook een plek waar ik mij meng en aanwezig ben met anderen: ander zouter water, de duizenden dieren, de ontelbare planten, zand, schelpen, schepen, mensen en nog vele vele andere dingen. Het mooie is dat het een plek is waar we samen in beweging zijn.

Op het land ervaar ik dat vaak anders. Daar ben in beweging en lijkt het alsof veel meer dingen, dieren, planten mensen stilstaan of veel langzamer bewegen. Dit ervaar ik als ik uit de wolken afdaal of in een rivier voorbij stroom. Soms kom ik in een plas tot stilstand maar vaak is dat maar even en dan stroom of verdamp ik weer.
De beweging die ik in de Noordzee met anderen ervaar is anders, het is voor mij een dans met een ritme, anders dan op het land. Dit zou ik graag met anderen delen en daarvoor zou ik graag van het land een zee maken ook als is het maar voor even.

Spread the word

Categories
Field
Latour

Cookies

We use cookies to analyize and improve your experience.