Dien een wens of motie in

Tussen 1 maart en 28 juni wordt de Ambassade gebouwd en onderzoeken we onze relatie met de Noordzee. In die periode geven we stem aan de dingen, dieren en mensen die een rol spelen in en rond de Noordzee. Vanaf nu kan jij meedoen door een motie of wens in te dienen. Zo verzamelen we ideeën, statements, suggesties, inzichten, oproepen en gesprekspunten. Deze moties en wensen kunnen hoop bieden, blijdschap of boosheid bevatten, poëtisch of juist wetenschappelijk zijn, maar bovenal dienen zij het onderzoek in beweging te zetten.

Een motie is een voorstel om op een bepaald punt tot actie over te gaan. Dat mag een groot of klein punt zijn, een voorzichtige eerste gedachte, of juist een al uitgewerkt idee. Je kan het ook als wens formuleren. Een voorbeeld van een motie lees je hier: een voorstel namens de Doggersbank en een reflectie van de Regen.

Resultaat: een pleidooi | De moties en wensen zijn belangrijk bouwmateriaal voor de Ambassade van de Noordzee. De ingediende moties bepalen mede de agenda van de gesprekken die gevoerd worden tussen alg, zoutkorrel, olietanker, mens en mossel. Vanaf 16 april worden de moties besproken en onderzocht, onder meer tijdens zittingen in Stroom in Den Haag. Op 29 juni 2018 presenteren we een Pleidooi namens de Noordzee in Den Haag, en overhandigen we deze aan de Tweede Kamer. Wil je aan een workshop deelnemen? Stuur dan een mail naar saar@ambassadevandenoordzee.nl. 

Vorm van indienen | Maximaal 300 woorden. Mogelijkheid om een bijlage toe te voegen in PDF vorm (een studie, tekening, schets, o.i.d). Deze bijlagen kunnen worden toegevoegd aan de online projectbibliotheek.

Aan de slag!

  • Max. file size: 999 KB.

Aan de slag!

Hieronder kan je jouw motie indienen
  • Max. file size: 999 KB.

Spread the word

Categories
Field
Latour

Cookies

We use cookies to analyize and improve your experience.